COOKIE INSTELLINGEN

Matrassen

Een goed matras volgt de contouren van je gehele lichaam, waarbij het ondersteunt en ontlast. Hieronder een selectie uit onze matrassencollectie. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze. In de Bed Habits testruimte kun je proefliggen op onder andere onze eigen eco matrassen.   

Veel gestelde vragen over onze matrassen

De keuze voor een nieuw matras hangt af van vele factoren. Niet alleen de kwaliteit van het matras zelf (zoals de gebruikte materialen) maar vooral ook postuur/gewicht en slaaphouding spelen een belangrijke rol. Voor je matrassen gaat testen vertellen wij je uitgebreid over de verschillende type matrassen, de gebruikte materialen en bijhorende bedbodems.
Vanwege de hygiëne kan een matras niet geruild worden. De meeste merken welke wij verkopen bieden echter wel een ‘comfort’ garantie waarbij het mogelijk is om binnen een bepaalde termijn (90 dagen) de stevigheid van het matras aan te passen.
Ja, wij maken matrassen op maat. Wil je bijvoorbeeld een matras in een extra grote afmeting of in een speciale vorm? Dit kan in de meeste gevallen. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.
Onze natuurlatex is zo zuiver mogelijk (plantaardig) en wordt niet aangelengd met synthetische rubber. De hoeveelheid energie die nodig is voor het oogsten, verwerken en transporteren van de natuurlatex is slechts een fractie van wat nodig is voor synthetische schuimen, zoals koudschuim.
De natuurrubber voor onze natuurlatex komt uit Maleisië en wordt verder lokaal verwerkt in Nederland. De rubberbomen leveren, afhankelijk van de tapintensiteit, 20 tot 35 jaar sap. Daarna wordt er gerooid en herplant. Het Heveahout wordt vervolgens voor 95% gebruikt, onder andere in de meubelindustrie. Gezien de belangstelling voor de opwarming van de aardatmosfeer door CO-2 uitstoot, is vermeldingswaardig dat een rubberplantage qua koolstofbinding nauwelijks onderdoet voor een primair tropenbos. Natuurlatex is daarnaast biologisch afbreekbaar.

De levertijd voor een matras of bedbodem ligt (momenteel) gemiddeld tussen de 3 a 4 weken. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn i.v.m. tijdelijke sluiting van de fabrieken.

eco matras opgemaakt bed bed habits