pinterest-noscript
close
Maak een afspraak voor een ontwerp- of adviesgesprek in onze showroom of online. Kijk hier hoe het werkt.
close
COOKIE INSTELLINGEN

F.A.Q. - veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je extra informatie over onze producten en diensten. Mocht je vraag er niet tussen staan, stuur je vraag dan naar info@bedhabits.nl of bel met 020-6254350. Wij zijn bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

Dit is afhankelijk van de gewenste afmetingen, keuze voor materialen en kastinterieur of -indeling. Door de vele opties is het niet mogelijk om een gemiddelde prijs af te geven voor een inloopkast.

Tijdens een ontwerpafspraak of adviesgesprek maken wij een 3-D ontwerp in combinatie met een vrijblijvende prijsopgave.

Wij werken met een modulair kastsysteem, waardoor het mogelijk is de inloopkast qua maatvoering en indeling helemaal naar wens samen te stellen. 
Ja. Het is in de meeste gevallen mogelijk om een kastinterieur opnieuw in te delen, waarmee je flexibel blijft.
Onze inloopkasten worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Omdat elke inloopkast uniek is en speciaal voor jou gemaakt wordt, hebben onze kasten een levertijd van gemiddeld 9 tot 12 weken. Dit is afhankelijk van de gekozen afwerking en of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast is. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie kan de levertijd langer zijn.

Met ons modulair kastsysteem kunnen wij, op een betaalbare manier, nagenoeg elke ruimte optimaal indelen. Naast de standaard kastelementen is er in veel gevallen maatwerk mogelijk. Voor een ontwerp/ prijsopgave maak je een afspraak in de showroom of online via een videogesprek. Vooraf ontvangen wij graag per email relevante informatie, zoals o.a. de afmetingen van de ruimte, eventuele foto's en een wensenlijstje. Vervolgens gaan wij aan de slag en bereiden wij de afspraak voor. Tijdens de afspraak tonen wij je een 3D ontwerp,  zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden om jouw ruimte zo slim mogelijk in te delen.

Onze bedden, kasten, slaapbanken en wandbedden zijn in vele uitvoeringen en combinaties leverbaar. Er is keuze uit verschillende afmetingen (of maatwerk), materialen en kleuren. Elk bed, kast of slaapbank is daarmee uniek en wordt speciaal voor jou gemaakt. Bij de meeste meubels wordt daarom een indicatieprijs gegeven.

In onze showroom vertellen wij je graag meer over onze collectie. Uitgebreid persoonlijk advies voor een (maatwerk) garderobe-, inloopkast of wandbed  (inclusief een 3D ontwerp) geven wij, op afspraak, in onze showroom of online via een videogesprek. Voor beide type afspraken plan je via ons contactformulier een adviesgesprek in tijdens onze reguliere openingstijden. 
Wij werken met het aanbod van verschillende fabrieken, elk met hun eigen stijl en mogelijkheden. Om deze reden is er geen standaard prijslijst welke wij je kunnen toesturen. Voor een vrijblijvende prijsopgave voor een bed, kast of ander meubel, maak je het beste een afspraak voor een advies- en/of ontwerpgesprek. Dit kan zowel in onze showroom of online via Zoom. 

In onze showroom tonen wij een deel van onze collectie in een (wisselende) sfeerpresentatie. Een bezoek aan onze showroom in Amsterdam is altijd de moeite waard, we geven er advies en je kan er alle kleur- en materiaal stalen bekijken. Onze showroom is goed bereikbaar, op onze contactpagina vind je informatie over de locatie, openingstijden en parkeermogelijkheden. 


Onze meubels worden speciaal voor jou gemaakt en zijn daardoor altijd uniek en persoonlijk. De levertijd is verschillend per product; voor een matras is de levertijd bijvoorbeeld meestal zo'n 3 a 4 weken maar voor meubels welke speciaal voor je worden gemaakt ligt de levertijd momenteel tussen de 9 en 12 weken. Bedtextiel (spreien / sierkussens / dekbedovertreksets/ hoeslakens etc.) en accessoires zoals bedlampjes e.d. hebben wij  (grotendeels) op voorraad in de showroom.

Bestellen is mogelijk via e-mail of telefoon. Wij sturen je een offerte of orderbevestiging toe per e-mail, na ontvangst van je akkoord en aanbetaling nemen wij de order in bestelling. Wil je meer weten over een product neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. 

Wij werken samen met een professioneel meubelmontagebedrijf, zij leveren en monteren onze meubels. Bezorging en montage is in de meeste gevallen kosteloos, voor levering op de eilanden en in België wordt een bijdrage gevraagd. In het geval er een verhuislift nodig is kan het montagebedrijf deze voor je huren en coördineren, deze extra kosten zijn nooit inbegrepen.

 

Bij het plaatsen van een order vragen wij een aanbetaling van 20% van het totale orderbedrag, het resterende orderbedrag kun je voldoen voorafgaande of tijdens de levering (maar voor montage). Betaling achteraf is niet mogelijk. 

Een verhuislift is in sommige gevallen wenselijk of noodzakelijk. Bespreek dit met het montagebedrijf wanneer zij contact met je opnemen voor het maken van een bezorgafspraak. Het montagebedrijf heeft zelf geen verhuislift maar kan er een huren en coördineren, deze extra kosten zijn niet inbegrepen.

Het montagebedrijf werkt uitsluitend met een landelijke partner, welke gecertificeerde/ kwalitatieve verhuisliften verhuren, zodat de monteurs je order veilig boven krijgen. Mocht je zelf een verhuislift willen huren, dan zal het montagebedrijf de order leveren tot aan de voordeur op straatniveau en ben je zelf verantwoordelijk voor de coördinatie, het inhuizen en voor de montage van het meubel. 

Wij zijn aangesloten bij de Centrale Branche Vereniging Wonen. Voor meer informatie bezoek http://www.cbw-erkend.nl.

Meestal is de bedbodem niet inbegrepen omdat er gekozen kan worden uit verschillende type bedbodems; vlak of elektrisch verstelbaar. Zo is er keuze uit verschillende lattenbodems, schotelbodems of bijvoorbeeld luxe (inzet)boxsprings. De keuze voor een bedbodem is afhankelijk van het type bedombouw en de dikte van het frame. Wij geven je uitgebreid advies bij de keuze voor een bedbodem. 
In sommige gevallen is de ombouw uitgevoerd inclusief een geïntegreerde lattenbodem, zoals bijvoorbeeld de bedden met een opklapbare lattenbodem. Dit staat dan bij de vanaf prijs vermeld op de product pagina.

Wij combineren een design bedombouw met een goed slaapsysteem, zoals bedbodems en matrassen. Een compleet bed wordt samengesteld op basis van jouw voorkeuren dus het is lastig om een setprijs te noemen. Tijdens een afspraak in onze showroom bekijken we samen de collectie en mogelijke combinaties met een bedbodem en/ of matras. In onze testruimte kun je de verschillende bodems en matrassen uitgebreid testen.

Momenteel ligt de gemiddelde levertijd tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de gekozen afwerking van de ombouw en of er bijvoorbeeld maatwerk (extra lengte) toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn. Bij aankoop van een bed bieden wij in geval van nood als service de optie aan om een tijdelijk bed te huren tegen een speciaal tarief. Hiervoor wordt gemiddeld binnen een week een 2-persoons bed geleverd en gemonteerd.
Afhankelijk van het bedmodel zijn er verschillende standaard afmetingen mogelijk. De meest gangbare, 2-persoons afmetingen zijn 160 of 180 x 200  cm (matrasmaat). Tegen een meerprijs is het vaak mogelijk om te kiezen voor extra lengte (210 of 220 cm). Wij maken daarnaast ook bedden, hoofdborden en matrassen op maat. Zoek je een boxspring of matras in een extra grote afmeting, hoogte of in een speciale vorm? Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor een adviesgesprek.
Onze bedden worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.

De prijs van een garderobe- of kledingkast hangt af van de gewenste afmetingen, de keuze van materialen en de indeling van de kast. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet mogelijk is om een gemiddelde prijs te geven, elke kast is uniek. Om een idee te krijgen van het prijsniveau, geven we bij elke kast een indicatieprijs op basis van de getoonde compositietekening onder 'Prijzen en afmetingen'.

Tijdens een ontwerpafspraak of adviesgesprek maken wij een 3-D ontwerp in combinatie met een vrijblijvende prijsopgave.

Maken jullie ook kasten op maat? Wij werken met een modulair kastsysteem, waardoor wij onze maatwerk kledingkasten betaalbaar kunnen aanbieden. Binnen dit concept is het in veel gevallen mogelijk de garderobekast qua maatvoering en indeling naar wens aan te passen of samen te stellen.

Ja. In de meeste gevallen is het mogelijk om extra interieuronderdelen te bestellen of om bijvoorbeeld een eerder geleverde kast uit te breiden.
Ja. Het is in de meeste gevallen mogelijk om een kastinterieur opnieuw in te delen, waarmee je flexibel blijft.
Wij werken met het aanbod van verschillende fabrieken, elk met hun eigen stijl en mogelijkheden. Om deze reden is er geen standaard prijslijst welke wij je kunnen toesturen. Voor een vrijblijvende prijsopgave, maak een afspraak voor een advies- en/of ontwerpgesprek. Dit kan zowel in onze showroom of online via Zoom. 
Onze kledingkasten worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Omdat elke kast uniek is en speciaal voor jou gemaakt wordt, hebben onze kasten een levertijd. Gemiddeld ligt de levertijd van een garderobekast (momenteel) tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de gekozen afwerking van de kast en of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn.
Wij verkopen geen losse kastdeuren. Wel zijn er losse schuifdeuren, uit onze inloopkast-collectie, verkrijgbaar om bijvoorbeeld te gebruiken als roomdividers.
Wij werken met een modulaire kastsystemen, waardoor wij onze maatwerk wandkasten betaalbaar kunnen aanbieden. Binnen dit concept is het in veel gevallen mogelijk de wandkast qua maatvoering naar wens aan te passen of samen te stellen.
Dit is afhankelijk van de gewenste afmetingen en keuze voor materialen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, waardoor het niet mogelijk is om een gemiddelde prijs af te geven. Om een idee te geven van het prijsniveau geven wij bij elke kast een indicatieprijs, welke is gebaseerd op de compositietekening onder 'Afmetingen & vanaf prijs'. Tijdens een ontwerpafspraak geven wij uitgebreid advies en maken wij een 3-D ontwerp in combinatie met een vrijblijvende prijsopgave. 
Wij werken met het aanbod van verschillende fabrieken, elk met hun eigen stijl en mogelijkheden. Om deze reden is er geen standaard prijslijst welke wij je kunnen toesturen. Voor een vrijblijvende prijsopgave kun je een afspraak maken voor een advies- en/of ontwerpgesprek. Dit kan zowel in onze showroom of online via Zoom. 
Onze wandkasten worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Omdat elke kast uniek is en speciaal voor jou gemaakt wordt, hebben onze kasten een levertijd. Gemiddeld ligt de levertijd van een wandkast (momenteel) tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de gekozen afwerking van de kast en of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn.
Wij leveren kwalitatieve slaapbanken, welke verkrijgbaar zijn in vele afmetingen en varianten (bijvoorbeeld als hoekbank of met een chaise longue). Onze slaapbanken zijn uitgerust met een lattenbodem en een binnenveringsmatras (een memoryfoam matras is optioneel) en zijn leverbaar in stof of in leer. In onze showroom tonen wij je graag de verschillende stof- en leerstalen. De hoezen in stof zijn bovendien afneembaar en wasbaar.
Onze slaapbanken worden standaard uitgevoerd met een binnenveringsmatras, een memoryfoam matras is optioneel. Je kunt beide matrassen uitproberen in onze showroom.
Ja, er is een uitgebreide keus aan stoffen en leer. In de showroom laten wij je graag de verschillende opties zien. De hoezen zijn afneembaar en wasbaar (leer en leerdoek uitgezonderd). Ook is het mogelijk een nieuwe hoes los te bestellen mocht dat nodig zijn.

Ja, de bekleding van de bank is volledig afneembaar en kan gereinigd worden (leer en leerdoek uitgezonderd). Ook is het mogelijk een nieuwe hoes te bestellen.

Wij adviseren wel om de hoezen door een gespecialiseerd bedrijf te laten reinigen om krimp van de hoes te voorkomen. En wanneer je een nieuwe hoes besteld terwijl de bank al enkele jaren oud is, moet je er rekening mee houden dat deze hoezen minder strak zitten omdat het volume van de kussens is afgenomen. 

Gemiddeld is de levertijd (momenteel) rond 9 weken. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) is de levertijd langer.

Onze slaapbanken worden bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. Let wel; vanwege het gewicht en afmetingen van een slaapbank is in sommige gevallen een verhuislift noodzakelijk, de kosten hiervoor zijn niet inbegrepen. Lees hierover meer op onze levering & montage pagina.

De prijs van een slaapbank wordt bepaald door factoren als model, afmeting, stof- en matraskeuze. Hierdoor is het moeilijk om een richtprijs af te geven. Op onze website vind je bij elke bank een prijsindicatie. Voor alle overige afmetingen en uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld als hoekbank of met een chaise longue, ben je welkom in onze showroom of maak direct een afspraak voor een adviesgesprek.
Er zijn simpelweg teveel mogelijkheden qua afmetingen, uitvoeringen en stofcategorieën. In onze showroom vertellen we je graag meer over alle mogelijkheden en de bijhorende prijzen. 

In onze showroom tonen wij slaapbank 126 Special. Qua zit- en ligcomfort staat deze bank model voor een groot deel van de collectie. De variatie tussen de verschillende slaapbanken zit met name in de vorm van de rug- en armleuningen. In de showroom vertellen we je graag meer over onze collectie slaapbanken en alle mogelijkheden, daarnaast kun je beide matrassen testen en de stofstalen bekijken.

De keuze voor een nieuw matras hangt af van vele factoren. Niet alleen de kwaliteit van het matras zelf (zoals de gebruikte materialen) maar vooral ook postuur/gewicht en slaaphouding spelen een belangrijke rol. Voor je matrassen gaat testen vertellen wij je uitgebreid over de verschillende type matrassen, de gebruikte materialen en bijhorende bedbodems.
Vanwege de hygiëne kan een matras niet geruild worden. De meeste merken welke wij verkopen bieden echter wel een ‘comfort’ garantie waarbij het mogelijk is om binnen een bepaalde termijn (90 dagen) de stevigheid van het matras aan te passen.
Ja, wij maken matrassen op maat. Wil je bijvoorbeeld een matras in een extra grote afmeting of in een speciale vorm? Dit kan in de meeste gevallen. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.
Onze natuurlatex is zo zuiver mogelijk (plantaardig) en wordt niet aangelengd met synthetische rubber. De hoeveelheid energie die nodig is voor het oogsten, verwerken en transporteren van de natuurlatex is slechts een fractie van wat nodig is voor synthetische schuimen, zoals koudschuim.
De natuurrubber voor onze natuurlatex komt uit Maleisië en wordt verder lokaal verwerkt in Nederland. De rubberbomen leveren, afhankelijk van de tapintensiteit, 20 tot 35 jaar sap. Daarna wordt er gerooid en herplant. Het Heveahout wordt vervolgens voor 95% gebruikt, onder andere in de meubelindustrie. Gezien de belangstelling voor de opwarming van de aardatmosfeer door CO-2 uitstoot, is vermeldingswaardig dat een rubberplantage qua koolstofbinding nauwelijks onderdoet voor een primair tropenbos. Natuurlatex is daarnaast biologisch afbreekbaar.

De levertijd voor een matras of bedbodem ligt (momenteel) gemiddeld tussen de 3 a 4 weken. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn i.v.m. tijdelijke sluiting van de fabrieken.

De meeste van onze bedden kunnen gecombineerd worden met verschillende soorten bedbodems, waaronder luxe (inzet) boxsprings en vlakke- of elektrisch verstelbare lattenbodems.

Een luxe inzet boxspring biedt een nog hoger niveau van comfort en ondersteuning voor het matras, waardoor je nog beter kunt ontspannen tijdens je nachtrust. De boxspring is ontworpen om een stabiele en gelijkmatige ondergrond te bieden voor het matras, en heeft vaak een extra laag vering om de druk op het lichaam te verminderen.

Een vlakke lattenbodem is een eenvoudigere, maar nog steeds comfortabele optie. De lattenbodem bestaat uit een reeks houten latten die zijn bevestigd aan het frame van de bedombouw. De latten bieden ondersteuning aan het matras en helpen om de druk gelijkmatig te verdelen over het hele lichaam.

Een elektrisch verstelbare lattenbodem biedt nog meer flexibiliteit en comfort, doordat je de positie van het hoofd- en voeteneinde van het bed kunt aanpassen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je graag leest of tv kijkt in bed, of als je last hebt van rugpijn en een bepaalde houding prettiger vindt. 

Wij adviseren je graag bij de keuze voor een bijpassende bedbodem.

 

 

 

De meeste wandbedden moeten verankerd worden aan een solide muur, welke hiervoor geschikt dient te zijn. Daarnaast is het van belang dat de vloer recht is en geen afloop heeft. 
Onze wandbedden worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Omdat elk opklapbed uniek is en speciaal voor jou gemaakt wordt, hebben ze een levertijd. Gemiddeld ligt de levertijd van een wandbed (momenteel) tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de gekozen samenstelling of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn.

Onze meubels worden speciaal voor jou gemaakt en zijn daardoor altijd uniek en niet op voorraad.

De levertijd voor o.a. een nieuw bed, garderobekast, wandkast, dressoir of slaapbank ligt (momenteel) gemiddeld tussen de 9 en 12 weken. Matrassen en bedbodems hebben een kortere levertijd van gemiddeld 3 weken. Bedtextiel en accessoires, zoals bedlampjes e.d. hebben wij  (grotendeels) op voorraad in de showroom. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn i.v.m. tijdelijke sluiting van de fabrieken.

Wij werken samen met een professioneel meubelmontagebedrijf. Zij leveren en monteren (wanneer van toepassing) onze meubels met de grootste zorg. Wanneer er een verhuislift nodig is, kan het montagebedrijf dit voor je organiseren tegen kostprijs (een verhuislift is nooit inbegrepen).

 

Een verhuislift is in sommige gevallen wenselijk of noodzakelijk. Bespreek dit met het montagebedrijf wanneer zij contact met je opnemen voor het maken van een bezorgafspraak. Het montagebedrijf heeft zelf geen verhuislift maar kan er een huren en coördineren, deze extra kosten zijn niet inbegrepen en kun je bij levering voldoen bij het montagebedrijf.

Het montagebedrijf werkt uitsluitend met een landelijke partner, welke gecertificeerde/ kwalitatieve verhuisliften verhuren, zodat de monteurs je order veilig boven krijgen. Mocht je zelf een verhuislift willen huren, dan zal het montagebedrijf de order leveren tot aan de voordeur op straatniveau en ben je zelf verantwoordelijk voor de coördinatie, het inhuizen en voor de montage van het meubel. 

Om maar gelijk een misverstand uit de wereld te helpen; een boxspring is helemaal geen bed maar een 'bedbodem' net zoals bijvoorbeeld een lattenbodem of schotelbodem. Een boxspring is vaak gestoffeerd in een meubelstof en heeft een kern van bonell-  of (luxere) pocketvering, met een afdeklaag van koudschuim of natuurrubber. Een luxere boxspring uit de Bed Habits collectie bevat een 7-zone pocketvering met een afdeklaag van natuurrubber. Op de boxspring wordt een matras gelegd en vaak ook nog een topmatras.

Bij een bedombouw, bedframe of ledikant kun je meestal uit meerdere 'bedbodems' kiezen, waaronder verschillende (elektrische) lattenbodems of een 'inzet' boxspring. Een inzet boxspring wordt in de ombouw geplaatst en is daardoor niet zichtbaar, alleen het matras komt boven de bedrand uit. Wij geven graag advies voor een passende bedbodem of boxspring combinatie.

Ja, wij maken ook boxsprings, hoofdborden en matrassen op maat. Wil je bijvoorbeeld een boxspring of een matras in een extra grote afmeting, hoogte of in een speciale vorm? In veel gevallen kunnen wij dit realiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een adviesgesprek.
Onze bedden en boxsprings worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Onze natuurlatex is zo zuiver mogelijk (plantaardig) en wordt niet aangelengd met synthetische latex. De hoeveelheid energie die nodig is voor het oogsten, verwerken en transporteren van de natuurlatex is slechts een fractie van wat nodig is voor synthetische latex. 
Een dekbed kan met verschillende materialen gevuld zijn: dons, wol en synthetisch materiaal. De keuze voor een vulling is persoonlijk, elke vulling heeft specifieke eigenschappen. Een dekbed gevuld met dons is licht en comfortabel, synthetisch materiaal en wol zijn beide zwaarder en iets minder soepel. Een zwaarder dekbed is overigens niet warmer. Voor alle vullingen geldt; een dekbed moet zich kunnen aanpassen aan de seizoenen. Niet te warm in de zomer en comfortabel warm in de winter. Een vierseizoenen dekbed is daarmee comfortabel zowel in de zomer als in de winter.
Ons partnerdekbed kan naar uw wens worden gevuld. Zodoende kun je voorkomen dat jij, of je partner, het te warm of te koud heeft. Je kunt zelfs de voeten zone extra laten vullen. Vertel ons je wensen en wij gaan voor je aan de slag. 
Onze dons producten zijn voorzien van het strenge Downpass keurmerk. Dit keurmerk verenigt fabrikanten die zich houden aan de gedragscode met betrekking tot het dierenwelzijn. De afkomst van het dons is door de hele productieketen heen traceerbaar en voldoet aan de meeste strenge dierenwelzijnseisen. Onze dekbedden en kussens worden lokaal (in Noord Holland) geproduceerd. 

Een passend hoofdkussen is persoonlijk en o.a. afhankelijk van je slaaphouding. Afhankelijk van hoe je slaapt (zij/ rug of buik) moet het hoofdkussen de druk van jouw lichaamsdelen opvangen en evenredig verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Veel hoofdkussens zijn te zacht of juist weer te hard; kortom laat je goed adviseren.

De weving van de tijk van goedkope dekbedden en kussens is van minder goede kwaliteit. Om kosten te besparen is deze niet dicht genoeg geweven, waardoor de huismijt zich gemakkelijk nestelt in de tijk van het product. Onze donzen kussens en dekbedden hebben een hoogwaardige, zeer fijn geweven tijk en zijn voorzien van het ‘Nomite label’. Dit label geeft aan dat een dekbed geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt.

Bed Habits verkoopt beddengoed gemaakt van de fijnste stoffen waaronder perkal katoen, satijn katoen en lyocell, in extra fijn geweven kwaliteiten.  Daarnaast verkopen wij overtrekken gemaakt van zuiver zijde of bijvoorbeeld stoer linnen. 

De overtrekken van katoen zijn voorzien van het Oeko-Tex Standard 100 certificaat. Deze certificatie garandeert dat onze stoffen worden geproduceerd volgens de hoogste standaard in milieuvriendelijk produceren. Daarnaast wordt ons bedtextiel in de EU geproduceerd waardoor de aanvoerlijnen korter en minder belastend voor het milieu zijn. 

Katoen perkal en katoen satijn wordt geweven van hetzelfde garen. Het verschil tussen perkal en satijn is de manier waarop de stof is geweven. Perkal katoen refereert daarbij (net als bij Satijn katoen) aan de weeftechniek. Perkal is geweven in een platbinding. Hierbij gaan de inslag draden één op en één neer door de kettingdraden. Dit resulteert in een gelijkmatig weefsel dat sterk is, knispert en koel aanvoelt. Perkal oogt glad en mat tot semi-mat. Hoe fijner de gebruikte draad en hoe hoger de draadtelling, hoe natuurlijker het katoen perkal glanst. Wij verkopen overtrekken in Perkale katoen in 200, 300 en 400 thread count. 

Katoen perkal en katoen satijn wordt geweven van hetzelfde garen. Satijn glanst en voelt zachter omdat het op een ander manier is geweven dan perkal. Satijn wordt geweven in een satijnbinding. Hierbij gaan de inslagdraden vier op en één neer door de kettingdraden, waarbij de kruispunten verspringen. Deze manier van weven geeft satijn haar glanzende aanblik. Satijn valt soepel, is gemakkelijk te strijken en voelt warmer aan dan perkal. Wij verkopen overtrekken in Satijn katoen in 300 en 600 thread count. 

Thread count, ofwel draadtelling, geeft de dichtheid van de stof aan. Het wordt gemeten door het aantal draden per vierkante inch stof te tellen, zowel de lengte draden (de ketting) als de breedte draden (de inslag). Aan de draadtelling wordt de kwaliteit van stof afgemeten. De meest voorkomende draadtelling in standaard katoen is 150. Lakens van goede kwaliteit hebben minimaal een draadtelling van 180. Men spreekt van perkal als de draadtelling hoger is dan 200. Bed Habits verkoopt overtrekken in verfijnt Perkal katoen in 200, 300 of 400 TC en Satijn katoen in 300 of 600 TC.  

Hoewel de draadtelling een goede indicatie is voor de kwaliteit van een stof, is de kwaliteit van het gebruikte katoen nog veel bepalender voor het produceren van de mooiste stoffen. De fijnste katoensoorten hebben een langere vezel, waarmee dunnere draden kunnen worden gesponnen. Deze dunnere draden kunnen dichter bij elkaar worden geweven met als resultaat een hogere draadtelling per inch: de zogenaamde draadtelling of thread count. Stoffen met een hoge draadtelling voelen zachter, hebben een lichter gewicht en zijn duurzamer van kwaliteit.

Egyptisch katoen is een kwaliteit die zich onderscheidt door extra lange vezels en een grote zuiverheid van het materiaal. Deze katoen kwaliteit bestaat reeds meer dan 12.000 jaar en wordt gezien als het beste katoen ter wereld. Bed Habits verkoopt dekbedovertrekken gemaakt van Egyptisch katoen in hoge Thread Counts.

Wij adviseren om beddengoed op 30 of 40 graden te wassen (met vloeibaar wasmiddel) en op lage toeren te centrifugeren en deze hangend te drogen (dus niet in de droger). Op deze manier hoeft beddengoed niet (of nauwelijks) gestreken te worden. Laat was vooral niet te lang in de wasmachine zitten nadat deze klaar is, maar hang beddengoed direct op. Doordat het doek vochtig wordt opgehangen 'vallen' de kreukels er grotendeels uit. Wil je je overtrek strijken dan kun je dit het beste doen wanneer het doek nog licht vochtig is, dit geeft het mooiste resultaat.

Inloopkasten

Dit is afhankelijk van de gewenste afmetingen, keuze voor materialen en kastinterieur of -indeling. Door de vele opties is het niet mogelijk om een gemiddelde prijs af te geven voor een inloopkast.

Tijdens een ontwerpafspraak of adviesgesprek maken wij een 3-D ontwerp in combinatie met een vrijblijvende prijsopgave.

Wij werken met een modulair kastsysteem, waardoor het mogelijk is de inloopkast qua maatvoering en indeling helemaal naar wens samen te stellen. 
Ja. Het is in de meeste gevallen mogelijk om een kastinterieur opnieuw in te delen, waarmee je flexibel blijft.
Onze inloopkasten worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Omdat elke inloopkast uniek is en speciaal voor jou gemaakt wordt, hebben onze kasten een levertijd van gemiddeld 9 tot 12 weken. Dit is afhankelijk van de gekozen afwerking en of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast is. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie kan de levertijd langer zijn.

Met ons modulair kastsysteem kunnen wij, op een betaalbare manier, nagenoeg elke ruimte optimaal indelen. Naast de standaard kastelementen is er in veel gevallen maatwerk mogelijk. Voor een ontwerp/ prijsopgave maak je een afspraak in de showroom of online via een videogesprek. Vooraf ontvangen wij graag per email relevante informatie, zoals o.a. de afmetingen van de ruimte, eventuele foto's en een wensenlijstje. Vervolgens gaan wij aan de slag en bereiden wij de afspraak voor. Tijdens de afspraak tonen wij je een 3D ontwerp,  zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden om jouw ruimte zo slim mogelijk in te delen.

Inloopkast Walk in closet Ben N BedHabits 1920x1200 1

Algemeen

Onze bedden, kasten, slaapbanken en wandbedden zijn in vele uitvoeringen en combinaties leverbaar. Er is keuze uit verschillende afmetingen (of maatwerk), materialen en kleuren. Elk bed, kast of slaapbank is daarmee uniek en wordt speciaal voor jou gemaakt. Bij de meeste meubels wordt daarom een indicatieprijs gegeven.

In onze showroom vertellen wij je graag meer over onze collectie. Uitgebreid persoonlijk advies voor een (maatwerk) garderobe-, inloopkast of wandbed  (inclusief een 3D ontwerp) geven wij, op afspraak, in onze showroom of online via een videogesprek. Voor beide type afspraken plan je via ons contactformulier een adviesgesprek in tijdens onze reguliere openingstijden. 
Wij werken met het aanbod van verschillende fabrieken, elk met hun eigen stijl en mogelijkheden. Om deze reden is er geen standaard prijslijst welke wij je kunnen toesturen. Voor een vrijblijvende prijsopgave voor een bed, kast of ander meubel, maak je het beste een afspraak voor een advies- en/of ontwerpgesprek. Dit kan zowel in onze showroom of online via Zoom. 

In onze showroom tonen wij een deel van onze collectie in een (wisselende) sfeerpresentatie. Een bezoek aan onze showroom in Amsterdam is altijd de moeite waard, we geven er advies en je kan er alle kleur- en materiaal stalen bekijken. Onze showroom is goed bereikbaar, op onze contactpagina vind je informatie over de locatie, openingstijden en parkeermogelijkheden. 


Onze meubels worden speciaal voor jou gemaakt en zijn daardoor altijd uniek en persoonlijk. De levertijd is verschillend per product; voor een matras is de levertijd bijvoorbeeld meestal zo'n 3 a 4 weken maar voor meubels welke speciaal voor je worden gemaakt ligt de levertijd momenteel tussen de 9 en 12 weken. Bedtextiel (spreien / sierkussens / dekbedovertreksets/ hoeslakens etc.) en accessoires zoals bedlampjes e.d. hebben wij  (grotendeels) op voorraad in de showroom.

Bestellen is mogelijk via e-mail of telefoon. Wij sturen je een offerte of orderbevestiging toe per e-mail, na ontvangst van je akkoord en aanbetaling nemen wij de order in bestelling. Wil je meer weten over een product neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. 

Wij werken samen met een professioneel meubelmontagebedrijf, zij leveren en monteren onze meubels. Bezorging en montage is in de meeste gevallen kosteloos, voor levering op de eilanden en in België wordt een bijdrage gevraagd. In het geval er een verhuislift nodig is kan het montagebedrijf deze voor je huren en coördineren, deze extra kosten zijn nooit inbegrepen.

 

Bij het plaatsen van een order vragen wij een aanbetaling van 20% van het totale orderbedrag, het resterende orderbedrag kun je voldoen voorafgaande of tijdens de levering (maar voor montage). Betaling achteraf is niet mogelijk. 

Een verhuislift is in sommige gevallen wenselijk of noodzakelijk. Bespreek dit met het montagebedrijf wanneer zij contact met je opnemen voor het maken van een bezorgafspraak. Het montagebedrijf heeft zelf geen verhuislift maar kan er een huren en coördineren, deze extra kosten zijn niet inbegrepen.

Het montagebedrijf werkt uitsluitend met een landelijke partner, welke gecertificeerde/ kwalitatieve verhuisliften verhuren, zodat de monteurs je order veilig boven krijgen. Mocht je zelf een verhuislift willen huren, dan zal het montagebedrijf de order leveren tot aan de voordeur op straatniveau en ben je zelf verantwoordelijk voor de coördinatie, het inhuizen en voor de montage van het meubel. 

Wij zijn aangesloten bij de Centrale Branche Vereniging Wonen. Voor meer informatie bezoek http://www.cbw-erkend.nl.
algemeen FAQ

Design Bedden

Meestal is de bedbodem niet inbegrepen omdat er gekozen kan worden uit verschillende type bedbodems; vlak of elektrisch verstelbaar. Zo is er keuze uit verschillende lattenbodems, schotelbodems of bijvoorbeeld luxe (inzet)boxsprings. De keuze voor een bedbodem is afhankelijk van het type bedombouw en de dikte van het frame. Wij geven je uitgebreid advies bij de keuze voor een bedbodem. 
In sommige gevallen is de ombouw uitgevoerd inclusief een geïntegreerde lattenbodem, zoals bijvoorbeeld de bedden met een opklapbare lattenbodem. Dit staat dan bij de vanaf prijs vermeld op de product pagina.

Wij combineren een design bedombouw met een goed slaapsysteem, zoals bedbodems en matrassen. Een compleet bed wordt samengesteld op basis van jouw voorkeuren dus het is lastig om een setprijs te noemen. Tijdens een afspraak in onze showroom bekijken we samen de collectie en mogelijke combinaties met een bedbodem en/ of matras. In onze testruimte kun je de verschillende bodems en matrassen uitgebreid testen.

Momenteel ligt de gemiddelde levertijd tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de gekozen afwerking van de ombouw en of er bijvoorbeeld maatwerk (extra lengte) toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn. Bij aankoop van een bed bieden wij in geval van nood als service de optie aan om een tijdelijk bed te huren tegen een speciaal tarief. Hiervoor wordt gemiddeld binnen een week een 2-persoons bed geleverd en gemonteerd.
Afhankelijk van het bedmodel zijn er verschillende standaard afmetingen mogelijk. De meest gangbare, 2-persoons afmetingen zijn 160 of 180 x 200  cm (matrasmaat). Tegen een meerprijs is het vaak mogelijk om te kiezen voor extra lengte (210 of 220 cm). Wij maken daarnaast ook bedden, hoofdborden en matrassen op maat. Zoek je een boxspring of matras in een extra grote afmeting, hoogte of in een speciale vorm? Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor een adviesgesprek.
Onze bedden worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Designbed Yoma BedHabits serieZ 18

Kledingkasten

De prijs van een garderobe- of kledingkast hangt af van de gewenste afmetingen, de keuze van materialen en de indeling van de kast. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet mogelijk is om een gemiddelde prijs te geven, elke kast is uniek. Om een idee te krijgen van het prijsniveau, geven we bij elke kast een indicatieprijs op basis van de getoonde compositietekening onder 'Prijzen en afmetingen'.

Tijdens een ontwerpafspraak of adviesgesprek maken wij een 3-D ontwerp in combinatie met een vrijblijvende prijsopgave.

Maken jullie ook kasten op maat? Wij werken met een modulair kastsysteem, waardoor wij onze maatwerk kledingkasten betaalbaar kunnen aanbieden. Binnen dit concept is het in veel gevallen mogelijk de garderobekast qua maatvoering en indeling naar wens aan te passen of samen te stellen.

Ja. In de meeste gevallen is het mogelijk om extra interieuronderdelen te bestellen of om bijvoorbeeld een eerder geleverde kast uit te breiden.
Ja. Het is in de meeste gevallen mogelijk om een kastinterieur opnieuw in te delen, waarmee je flexibel blijft.
Wij werken met het aanbod van verschillende fabrieken, elk met hun eigen stijl en mogelijkheden. Om deze reden is er geen standaard prijslijst welke wij je kunnen toesturen. Voor een vrijblijvende prijsopgave, maak een afspraak voor een advies- en/of ontwerpgesprek. Dit kan zowel in onze showroom of online via Zoom. 
Onze kledingkasten worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Omdat elke kast uniek is en speciaal voor jou gemaakt wordt, hebben onze kasten een levertijd. Gemiddeld ligt de levertijd van een garderobekast (momenteel) tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de gekozen afwerking van de kast en of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn.
Wij verkopen geen losse kastdeuren. Wel zijn er losse schuifdeuren, uit onze inloopkast-collectie, verkrijgbaar om bijvoorbeeld te gebruiken als roomdividers.
Garderobekast schuifdeurkast Alfa N Bedhabits 1920x1200 5

Wandkasten

Wij werken met een modulaire kastsystemen, waardoor wij onze maatwerk wandkasten betaalbaar kunnen aanbieden. Binnen dit concept is het in veel gevallen mogelijk de wandkast qua maatvoering naar wens aan te passen of samen te stellen.
Dit is afhankelijk van de gewenste afmetingen en keuze voor materialen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, waardoor het niet mogelijk is om een gemiddelde prijs af te geven. Om een idee te geven van het prijsniveau geven wij bij elke kast een indicatieprijs, welke is gebaseerd op de compositietekening onder 'Afmetingen & vanaf prijs'. Tijdens een ontwerpafspraak geven wij uitgebreid advies en maken wij een 3-D ontwerp in combinatie met een vrijblijvende prijsopgave. 
Wij werken met het aanbod van verschillende fabrieken, elk met hun eigen stijl en mogelijkheden. Om deze reden is er geen standaard prijslijst welke wij je kunnen toesturen. Voor een vrijblijvende prijsopgave kun je een afspraak maken voor een advies- en/of ontwerpgesprek. Dit kan zowel in onze showroom of online via Zoom. 
Onze wandkasten worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Omdat elke kast uniek is en speciaal voor jou gemaakt wordt, hebben onze kasten een levertijd. Gemiddeld ligt de levertijd van een wandkast (momenteel) tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de gekozen afwerking van de kast en of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn.
Wandkast NM BedHabits 10 1920 2

Slaapbanken

Wij leveren kwalitatieve slaapbanken, welke verkrijgbaar zijn in vele afmetingen en varianten (bijvoorbeeld als hoekbank of met een chaise longue). Onze slaapbanken zijn uitgerust met een lattenbodem en een binnenveringsmatras (een memoryfoam matras is optioneel) en zijn leverbaar in stof of in leer. In onze showroom tonen wij je graag de verschillende stof- en leerstalen. De hoezen in stof zijn bovendien afneembaar en wasbaar.
Onze slaapbanken worden standaard uitgevoerd met een binnenveringsmatras, een memoryfoam matras is optioneel. Je kunt beide matrassen uitproberen in onze showroom.
Ja, er is een uitgebreide keus aan stoffen en leer. In de showroom laten wij je graag de verschillende opties zien. De hoezen zijn afneembaar en wasbaar (leer en leerdoek uitgezonderd). Ook is het mogelijk een nieuwe hoes los te bestellen mocht dat nodig zijn.

Ja, de bekleding van de bank is volledig afneembaar en kan gereinigd worden (leer en leerdoek uitgezonderd). Ook is het mogelijk een nieuwe hoes te bestellen.

Wij adviseren wel om de hoezen door een gespecialiseerd bedrijf te laten reinigen om krimp van de hoes te voorkomen. En wanneer je een nieuwe hoes besteld terwijl de bank al enkele jaren oud is, moet je er rekening mee houden dat deze hoezen minder strak zitten omdat het volume van de kussens is afgenomen. 

Gemiddeld is de levertijd (momenteel) rond 9 weken. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) is de levertijd langer.

Onze slaapbanken worden bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. Let wel; vanwege het gewicht en afmetingen van een slaapbank is in sommige gevallen een verhuislift noodzakelijk, de kosten hiervoor zijn niet inbegrepen. Lees hierover meer op onze levering & montage pagina.

De prijs van een slaapbank wordt bepaald door factoren als model, afmeting, stof- en matraskeuze. Hierdoor is het moeilijk om een richtprijs af te geven. Op onze website vind je bij elke bank een prijsindicatie. Voor alle overige afmetingen en uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld als hoekbank of met een chaise longue, ben je welkom in onze showroom of maak direct een afspraak voor een adviesgesprek.
Er zijn simpelweg teveel mogelijkheden qua afmetingen, uitvoeringen en stofcategorieën. In onze showroom vertellen we je graag meer over alle mogelijkheden en de bijhorende prijzen. 

In onze showroom tonen wij slaapbank 126 Special. Qua zit- en ligcomfort staat deze bank model voor een groot deel van de collectie. De variatie tussen de verschillende slaapbanken zit met name in de vorm van de rug- en armleuningen. In de showroom vertellen we je graag meer over onze collectie slaapbanken en alle mogelijkheden, daarnaast kun je beide matrassen testen en de stofstalen bekijken.

Slaapbank model 126 special Bed Habits 1920 Vooraanzicht 2

Matrassen & bedbodems

De keuze voor een nieuw matras hangt af van vele factoren. Niet alleen de kwaliteit van het matras zelf (zoals de gebruikte materialen) maar vooral ook postuur/gewicht en slaaphouding spelen een belangrijke rol. Voor je matrassen gaat testen vertellen wij je uitgebreid over de verschillende type matrassen, de gebruikte materialen en bijhorende bedbodems.
Vanwege de hygiëne kan een matras niet geruild worden. De meeste merken welke wij verkopen bieden echter wel een ‘comfort’ garantie waarbij het mogelijk is om binnen een bepaalde termijn (90 dagen) de stevigheid van het matras aan te passen.
Ja, wij maken matrassen op maat. Wil je bijvoorbeeld een matras in een extra grote afmeting of in een speciale vorm? Dit kan in de meeste gevallen. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.
Onze natuurlatex is zo zuiver mogelijk (plantaardig) en wordt niet aangelengd met synthetische rubber. De hoeveelheid energie die nodig is voor het oogsten, verwerken en transporteren van de natuurlatex is slechts een fractie van wat nodig is voor synthetische schuimen, zoals koudschuim.
De natuurrubber voor onze natuurlatex komt uit Maleisië en wordt verder lokaal verwerkt in Nederland. De rubberbomen leveren, afhankelijk van de tapintensiteit, 20 tot 35 jaar sap. Daarna wordt er gerooid en herplant. Het Heveahout wordt vervolgens voor 95% gebruikt, onder andere in de meubelindustrie. Gezien de belangstelling voor de opwarming van de aardatmosfeer door CO-2 uitstoot, is vermeldingswaardig dat een rubberplantage qua koolstofbinding nauwelijks onderdoet voor een primair tropenbos. Natuurlatex is daarnaast biologisch afbreekbaar.

De levertijd voor een matras of bedbodem ligt (momenteel) gemiddeld tussen de 3 a 4 weken. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn i.v.m. tijdelijke sluiting van de fabrieken.

De meeste van onze bedden kunnen gecombineerd worden met verschillende soorten bedbodems, waaronder luxe (inzet) boxsprings en vlakke- of elektrisch verstelbare lattenbodems.

Een luxe inzet boxspring biedt een nog hoger niveau van comfort en ondersteuning voor het matras, waardoor je nog beter kunt ontspannen tijdens je nachtrust. De boxspring is ontworpen om een stabiele en gelijkmatige ondergrond te bieden voor het matras, en heeft vaak een extra laag vering om de druk op het lichaam te verminderen.

Een vlakke lattenbodem is een eenvoudigere, maar nog steeds comfortabele optie. De lattenbodem bestaat uit een reeks houten latten die zijn bevestigd aan het frame van de bedombouw. De latten bieden ondersteuning aan het matras en helpen om de druk gelijkmatig te verdelen over het hele lichaam.

Een elektrisch verstelbare lattenbodem biedt nog meer flexibiliteit en comfort, doordat je de positie van het hoofd- en voeteneinde van het bed kunt aanpassen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je graag leest of tv kijkt in bed, of als je last hebt van rugpijn en een bepaalde houding prettiger vindt. 

Wij adviseren je graag bij de keuze voor een bijpassende bedbodem.

 

 

 

eco matras opgemaakt bed bed habits

Opklapbedden

De meeste wandbedden moeten verankerd worden aan een solide muur, welke hiervoor geschikt dient te zijn. Daarnaast is het van belang dat de vloer recht is en geen afloop heeft. 
Onze wandbedden worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Omdat elk opklapbed uniek is en speciaal voor jou gemaakt wordt, hebben ze een levertijd. Gemiddeld ligt de levertijd van een wandbed (momenteel) tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de gekozen samenstelling of er bijvoorbeeld maatwerk toegepast moet worden. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn.

Levering & montage

Onze meubels worden speciaal voor jou gemaakt en zijn daardoor altijd uniek en niet op voorraad.

De levertijd voor o.a. een nieuw bed, garderobekast, wandkast, dressoir of slaapbank ligt (momenteel) gemiddeld tussen de 9 en 12 weken. Matrassen en bedbodems hebben een kortere levertijd van gemiddeld 3 weken. Bedtextiel en accessoires, zoals bedlampjes e.d. hebben wij  (grotendeels) op voorraad in de showroom. In aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie (augustus) kan de levertijd langer zijn i.v.m. tijdelijke sluiting van de fabrieken.

Wij werken samen met een professioneel meubelmontagebedrijf. Zij leveren en monteren (wanneer van toepassing) onze meubels met de grootste zorg. Wanneer er een verhuislift nodig is, kan het montagebedrijf dit voor je organiseren tegen kostprijs (een verhuislift is nooit inbegrepen).

 

Een verhuislift is in sommige gevallen wenselijk of noodzakelijk. Bespreek dit met het montagebedrijf wanneer zij contact met je opnemen voor het maken van een bezorgafspraak. Het montagebedrijf heeft zelf geen verhuislift maar kan er een huren en coördineren, deze extra kosten zijn niet inbegrepen en kun je bij levering voldoen bij het montagebedrijf.

Het montagebedrijf werkt uitsluitend met een landelijke partner, welke gecertificeerde/ kwalitatieve verhuisliften verhuren, zodat de monteurs je order veilig boven krijgen. Mocht je zelf een verhuislift willen huren, dan zal het montagebedrijf de order leveren tot aan de voordeur op straatniveau en ben je zelf verantwoordelijk voor de coördinatie, het inhuizen en voor de montage van het meubel. 

Boxsprings

Om maar gelijk een misverstand uit de wereld te helpen; een boxspring is helemaal geen bed maar een 'bedbodem' net zoals bijvoorbeeld een lattenbodem of schotelbodem. Een boxspring is vaak gestoffeerd in een meubelstof en heeft een kern van bonell-  of (luxere) pocketvering, met een afdeklaag van koudschuim of natuurrubber. Een luxere boxspring uit de Bed Habits collectie bevat een 7-zone pocketvering met een afdeklaag van natuurrubber. Op de boxspring wordt een matras gelegd en vaak ook nog een topmatras.

Bij een bedombouw, bedframe of ledikant kun je meestal uit meerdere 'bedbodems' kiezen, waaronder verschillende (elektrische) lattenbodems of een 'inzet' boxspring. Een inzet boxspring wordt in de ombouw geplaatst en is daardoor niet zichtbaar, alleen het matras komt boven de bedrand uit. Wij geven graag advies voor een passende bedbodem of boxspring combinatie.

Ja, wij maken ook boxsprings, hoofdborden en matrassen op maat. Wil je bijvoorbeeld een boxspring of een matras in een extra grote afmeting, hoogte of in een speciale vorm? In veel gevallen kunnen wij dit realiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een adviesgesprek.
Onze bedden en boxsprings worden (in de meeste gevallen) bezorgd en gemonteerd door een gespecialiseerd montagebedrijf. In sommige gevallen wordt er voor de bezorging een meerprijs gerekend, bv voor levering in België of op de eilanden. Lees hier meer over onze levering en montage service.
Onze natuurlatex is zo zuiver mogelijk (plantaardig) en wordt niet aangelengd met synthetische latex. De hoeveelheid energie die nodig is voor het oogsten, verwerken en transporteren van de natuurlatex is slechts een fractie van wat nodig is voor synthetische latex. 
boxspring Cyllene sand R Bed habits 3

Bedtextiel

Een dekbed kan met verschillende materialen gevuld zijn: dons, wol en synthetisch materiaal. De keuze voor een vulling is persoonlijk, elke vulling heeft specifieke eigenschappen. Een dekbed gevuld met dons is licht en comfortabel, synthetisch materiaal en wol zijn beide zwaarder en iets minder soepel. Een zwaarder dekbed is overigens niet warmer. Voor alle vullingen geldt; een dekbed moet zich kunnen aanpassen aan de seizoenen. Niet te warm in de zomer en comfortabel warm in de winter. Een vierseizoenen dekbed is daarmee comfortabel zowel in de zomer als in de winter.
Ons partnerdekbed kan naar uw wens worden gevuld. Zodoende kun je voorkomen dat jij, of je partner, het te warm of te koud heeft. Je kunt zelfs de voeten zone extra laten vullen. Vertel ons je wensen en wij gaan voor je aan de slag. 
Onze dons producten zijn voorzien van het strenge Downpass keurmerk. Dit keurmerk verenigt fabrikanten die zich houden aan de gedragscode met betrekking tot het dierenwelzijn. De afkomst van het dons is door de hele productieketen heen traceerbaar en voldoet aan de meeste strenge dierenwelzijnseisen. Onze dekbedden en kussens worden lokaal (in Noord Holland) geproduceerd. 

Een passend hoofdkussen is persoonlijk en o.a. afhankelijk van je slaaphouding. Afhankelijk van hoe je slaapt (zij/ rug of buik) moet het hoofdkussen de druk van jouw lichaamsdelen opvangen en evenredig verdelen. Alle zenuwen van het lichaam lopen door de nekwervels. Het is daarom van belang dat de nek en het hoofd op de juiste manier ondersteund worden. Veel hoofdkussens zijn te zacht of juist weer te hard; kortom laat je goed adviseren.

De weving van de tijk van goedkope dekbedden en kussens is van minder goede kwaliteit. Om kosten te besparen is deze niet dicht genoeg geweven, waardoor de huismijt zich gemakkelijk nestelt in de tijk van het product. Onze donzen kussens en dekbedden hebben een hoogwaardige, zeer fijn geweven tijk en zijn voorzien van het ‘Nomite label’. Dit label geeft aan dat een dekbed geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt.

Bed Habits verkoopt beddengoed gemaakt van de fijnste stoffen waaronder perkal katoen, satijn katoen en lyocell, in extra fijn geweven kwaliteiten.  Daarnaast verkopen wij overtrekken gemaakt van zuiver zijde of bijvoorbeeld stoer linnen. 

De overtrekken van katoen zijn voorzien van het Oeko-Tex Standard 100 certificaat. Deze certificatie garandeert dat onze stoffen worden geproduceerd volgens de hoogste standaard in milieuvriendelijk produceren. Daarnaast wordt ons bedtextiel in de EU geproduceerd waardoor de aanvoerlijnen korter en minder belastend voor het milieu zijn. 

Katoen perkal en katoen satijn wordt geweven van hetzelfde garen. Het verschil tussen perkal en satijn is de manier waarop de stof is geweven. Perkal katoen refereert daarbij (net als bij Satijn katoen) aan de weeftechniek. Perkal is geweven in een platbinding. Hierbij gaan de inslag draden één op en één neer door de kettingdraden. Dit resulteert in een gelijkmatig weefsel dat sterk is, knispert en koel aanvoelt. Perkal oogt glad en mat tot semi-mat. Hoe fijner de gebruikte draad en hoe hoger de draadtelling, hoe natuurlijker het katoen perkal glanst. Wij verkopen overtrekken in Perkale katoen in 200, 300 en 400 thread count. 

Katoen perkal en katoen satijn wordt geweven van hetzelfde garen. Satijn glanst en voelt zachter omdat het op een ander manier is geweven dan perkal. Satijn wordt geweven in een satijnbinding. Hierbij gaan de inslagdraden vier op en één neer door de kettingdraden, waarbij de kruispunten verspringen. Deze manier van weven geeft satijn haar glanzende aanblik. Satijn valt soepel, is gemakkelijk te strijken en voelt warmer aan dan perkal. Wij verkopen overtrekken in Satijn katoen in 300 en 600 thread count. 

Thread count, ofwel draadtelling, geeft de dichtheid van de stof aan. Het wordt gemeten door het aantal draden per vierkante inch stof te tellen, zowel de lengte draden (de ketting) als de breedte draden (de inslag). Aan de draadtelling wordt de kwaliteit van stof afgemeten. De meest voorkomende draadtelling in standaard katoen is 150. Lakens van goede kwaliteit hebben minimaal een draadtelling van 180. Men spreekt van perkal als de draadtelling hoger is dan 200. Bed Habits verkoopt overtrekken in verfijnt Perkal katoen in 200, 300 of 400 TC en Satijn katoen in 300 of 600 TC.  

Hoewel de draadtelling een goede indicatie is voor de kwaliteit van een stof, is de kwaliteit van het gebruikte katoen nog veel bepalender voor het produceren van de mooiste stoffen. De fijnste katoensoorten hebben een langere vezel, waarmee dunnere draden kunnen worden gesponnen. Deze dunnere draden kunnen dichter bij elkaar worden geweven met als resultaat een hogere draadtelling per inch: de zogenaamde draadtelling of thread count. Stoffen met een hoge draadtelling voelen zachter, hebben een lichter gewicht en zijn duurzamer van kwaliteit.

Egyptisch katoen is een kwaliteit die zich onderscheidt door extra lange vezels en een grote zuiverheid van het materiaal. Deze katoen kwaliteit bestaat reeds meer dan 12.000 jaar en wordt gezien als het beste katoen ter wereld. Bed Habits verkoopt dekbedovertrekken gemaakt van Egyptisch katoen in hoge Thread Counts.

Wij adviseren om beddengoed op 30 of 40 graden te wassen (met vloeibaar wasmiddel) en op lage toeren te centrifugeren en deze hangend te drogen (dus niet in de droger). Op deze manier hoeft beddengoed niet (of nauwelijks) gestreken te worden. Laat was vooral niet te lang in de wasmachine zitten nadat deze klaar is, maar hang beddengoed direct op. Doordat het doek vochtig wordt opgehangen 'vallen' de kreukels er grotendeels uit. Wil je je overtrek strijken dan kun je dit het beste doen wanneer het doek nog licht vochtig is, dit geeft het mooiste resultaat.

MrsMe duvetcoverset Cocoon Pearl detail 1920 x 1200